Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 04:11
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτεμβρίου 2020
Επικαιρότητα

Δέσμευση και στόχος ένα νέο Μουσικό Σχολείο

Off

Με την ευχή, οι εικόνες αυτές να αποτελέσουν του χρόνου την αντίστοιχη πρώτη ημέρα της λειτουργίας των σχολείων, παρελθόν, ως μία κακή ανάμνηση για την παγκόσμια κοινότητα, ξεκίνησε τη Δευτέρα και επίσημα το νέο σχολικό έτος. 

Χιλιάδες μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων προσήλθαν στα σχολεία, φορώντας τις προστατευτικές μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις κατά τη διάρκεια της τελετής του αγιασμού, όπως έκαναν και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή του αγιασμού στα σχολεία της πόλης. 

Νωρίς το πρωί, στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο, παρευρέθησαν ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, οι βουλευτές Γ. Αμυράς και Μερ. Τζούφη αντίστοιχα, οι αντιδήμαρχοι Γ. Αϊβατίδης και Αρ. Παππάς, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κων. Καμπουράκης και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων Βαγγέλης Κωσταδήμας. 

Πέρα από τις ευχές για καλή σχολική χρονιά στο μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου και της πόλης, στα αξιοσημείωτα,  η δημόσια δέσμευση της πρόθεσης τουλάχιστον του δήμου Ιωαννιτών, όπως την μετέφερε ο κ. Ελισάφ, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η πόλη να αποκτήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα ένα πρότυπο Μουσικό σχολείο, προφανώς σε άλλο κτήριο από το υπάρχον, με πολύ καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας για όλους. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ελισάφ, αναφέρθηκε στην ένταση της προηγούμενης χρονιάς με τη διεύθυνση του σχολείου, χαρακτηρίζοντάς την ως μία «θλιβερή παρεξήγηση». 

Επικαλέστηκε τέλος τις πολλές και ουσιαστικές παρεμβάσεις που έγιναν στην κτηριακή υποδομή του σχολείου, σε συνεργασία και με την περιφέρεια Ηπείρου, ώστε το κτήριο να είναι και ασφαλές και λειτουργικό, αλλά παράλληλα να είναι και νόμιμα αδειοδοτημένο. «Πρέπει να δρομολογήσουμε το μέλλον. Και το μέλλον είναι ένα καινούριο πρότυπο Μουσικό σχολείο το οποίο περιλαμβάνεται στο κτηριολογικό πρόγραμμα του δήμου μας» ανέφερε.

Απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είπε ότι επιθυμία του δήμου είναι να ανοίγει η πολιτιστική χρονιά με εκδήλωση του Μουσικού σχολείου κάτι που θα ετοιμαστεί μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. 

«Κάναμε σημαντικά έργα βελτίωσης των υποδομών του. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα με την βοήθεια της Περιφέρειας κάναμε όλες τις παρεμβάσεις ώστε να δοθεί η έγκριση από την επιτροπή καταλληλότητας. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται και το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά. Έτσι θα προχωρήσουμε και σε άλλες βελτιώσεις. Αυτό όμως δεν είναι λύση. Η πόλη δικαιούται ένα πρότυπο μουσικό σχολείο. Το ενδιαφέρον μας είναι αμέριστο», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

 

Πρωτόγνωρες εικόνες 

Αναμφίβολα, οι εικόνες του φετινού αγιασμού των σχολείων θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στις μνήμες όλων, αρκεί φυσικά να μην χρειαστεί να επαναληφθούν τον επόμενο Σεπτέμβριο. Η τήρηση των μέτρων και των οδηγιών που έχουν ανακοινωθεί από την αρμόδια Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης και των παραινέσεων προς τους μαθητές. Η διευθύντρια του σχολείου Μαίρη Κασαγιάννη καλωσόρισε όλους και απευθυνόμενη στους μαθητές τούς ζήτησε να τηρούν τα μέτρα ώστε η χρονιά να κυλήσει χωρίς προβλήματα.

 

Οι βουλευτές

Ο βουλευτής Γ. Αμυράς αναφέρθηκε στο μήνυμα που στέλνουν οι μαθητές, τηρώντας τα μέτρα, που δεν είναι άλλο από την προστασία της υγείας των άλλων ατόμων και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Η Μερ. Τζούφη στάθηκε περισσότερο στις ελλείψεις των μέσων και υποδομών στα σχολεία, με ευθύνη του υπ. Παιδείας, ώστε η λειτουργία των σχολείων, να είναι διασφαλισμένη. Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «οι ευθύνες είναι πολλές και τα λάθη στις πολιτικές επιλογές ακόμη περισσότερα. Τμήματα υπεράριθμα, ανεπαρκείς προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, ελλείψεις στα μέσα προστασίας και καθαρισμού. Καμία προσπάθεια για αναζήτηση νέων αιθουσών και βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών, παρά το διαθέσιμο χρόνο προετοιμασίας κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να ανταπεξέλθει σε πρωτόγνωρες συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Καλείται επίσης να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων, με αλληλεγγύη, περίσκεψη και διάλογο».

Χαιρετισμό απηύθυναν τέλος στην τελετή του αγιασμού ο περιφ. διευθυντής εκπαίδευσης κ. Καμπουράκης και ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Κωσταδήμας.

 

 

Ανάδειξη της Ακαδημίας, μεταφορά των Πειραματικών

 

Ο Δήμαρχος παραβρέθηκε και στον αγιασμό στα σχολεία της Ακαδημίας.

«Είναι μια δύσκολη χρονιά» είπε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισαφ στον χαιρετισμό του, τονίζοντας ότι «όλοι ευχόμαστε όλοι σύντομα να περάσουν όλα αυτά για να έχουμε ξανά την καθημερινότητα μας που την έχουμε στερηθεί».  Ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά γιατί ακολουθούν με ευλάβεια όλα τα μέτρα ενώ ευχαριστίες δημόσιες απεύθυνε και στους προέδρους των σχολικών επιτροπών καθώς και στους αρμόδιους αντιδημάρχους που από την πλευρά τους έκαναν όσα χρειάζονταν για την ομαλή λειτουργία των σχολείων της πόλης. 

 Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε και στο ιστορικό κτήριο της Ακαδημίας αναφέροντας ότι ολοκληρώθηκε το έργο ανακατασκευής του πεζοδρομίου ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν τα έργα για την αποκατάσταση του αύλειου χώρου των σχολείων και βρίσκεται σε εξέλιξη και έργο της περιφέρειας για όλο το χώρο.  Αναφέρθηκε και στην προτεραιότητα να μεταφερθούν τα πειραματικά σχολεία στο Πανεπιστήμιο σε χώρο που έχει παραχωρηθεί και οι τεχνικές υπηρεσίες τρέχουν τις σχετικές διαδικασίες. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ